فناوری_اطلاعات

اهمیت و جایگاه فناوری اطلاعات

  • توسط محمد حاجی آبادی
  • ۱۱ شهریور ۱۳۹۸
  • ۰

فناوری اطلاعات در طول تاریخ پیدایش رایانه‌ها هیچ زمانی به اندازه‌ی امروزه مهم نبوده است، و امروزه بیشتر از هر روزی اهمیت دارد و نشانه‌هایی از جایگاه خود را در آینده نشان می‌دهد. از شبکه‌های اجتماعی گرفته تا زندگی روزمره و انجام کارهای دولتی و شرکتی در هر مقیاسی، درواقع فناوری اطلاعات امروزه نقطه مرکزی هر چیزی در دنیا است.

اهمیت فناوری اطلاعات در زندگی امروزه

امروزه در زندگی‌های شخصی، ما به صورت چشمگیری در حال تکیه کردن بر ادوات تکنولوژی مانند تلفن‌های هوشمند، ساعت‌های هوشمند، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و غیره هستیم. لحظه‌ای به حس ناخوشایندی که آخرین بار خط اینترنت شما دچار مشکل شده بود فکر کنید، به طور ناگهانی ارتباط شما با دنیا قطع شد و در انجام کارهایتان منزوی و شدیدا محدود شدید. حتی هنگامی که در حال حرکت هستید احتمالا برای مسیریابی در شهرها از سرویس‌هایی نظیر Google Map استفاده می‌کنید. این یک واقعیت است که تکیه بر تکنولوژی در زندگی‌های روزمره ما به صورت چشمگیری در حال افزایش است.

جایگاه آی تی در کسب و کار

همه این موارد در مورد تجارت هم صدق می‌کند تجارت‌ها به شدت به فناوری اطلاعات وابسته شده است. تصور کنید یک شرکت تجاری ارتباط خود را با اینترنت از دست بدهد چه اتفاقی می‌افتد. نه فقط اینترنت، تجارتی را از هر شکلی از تکنولوژی جدا تصور کنید و ببینید چقدر طول می‌کشد تا آن کسب و کار به اهداف مورد نظر خود برسد.

از هنگامی که تکنولوژی یک ویژگی لوکس برای تجارت‌ها و کسب و کار‌ها به حساب می‌آمد زمان زیادی نمی‌گذرد، زمانی که داشتن خط اینترنت پرسرعت یک ویژگی لوکس محسوب می‌شد، و دسترسی به تکنولوژی برای همه به این آسانی نبود. در دنیای امروزه کسب و کارها بدون دسترسی به تکنولوژی و اینترنت به راحتی نمی‌توانند به کار خود ادامه دهند. در دنیای امروزه عدم وجود تکنولوژی به معنای عدم وجود تجارت‌ها و کسب و کارها است.

از آنجایی که وجود تکنولوژی از اهمیت بالایی برخوردار است و وجود آن برای کسب و کارها حیاتی است، پس این کسب و کارها باید به یک سیستم جامع تکنولوژی با کارایی بالا متکی باشند. برای مثال یک شرکتی که در حوزه بورس و سرمایه گذاری فعالیت دارد به یک تیم و تجهیزات فناوری اطلاعات با سرعت بسیار بالا نیاز دارد که به این شرکت امکان خرید و فروش را در اسرع وقت را بدهد. اگر معاملات آنها به کندی صورت گیرد باعث از دست رفتن سرمایه این شرکت می‌شود. شرکت‌های خدماتی نیز به یک تیم قوی انفورماتیک نیاز دارند تا بتوانند به مشتریان خود خدمات مورد نیاز را ارائه بدهند ، اگر این خدمات برای مشتریان به کندی صورت گیرد، ممکن است این شرکت‌ها مشتریان خود را از دست دهند. اگر یک فروشگاه آنلاین بر روی اینترنت قابل دسترس نباشد و یا کند کار کند مشتریان نمی‌توانند خریدهای خود را به خوبی انجام دهند. بیمارستان‌ها باید با نهایت سرعت و اطمینان بتوانند به اطلاعات بیماران دسترسی داشته و قادر به تصمیم گیری در مورد وضعیت بیماران باشند. اگر پزشکان نتوانند به این اطلاعات در لحظه دسترسی داشته باشند ممکن است اتفاقات بدی رخ دهد. شرکت‌های حمل و نقلی هم به سیستم‌های IT با سرعت بالا و قابل اعتماد نیاز دارند تا بتوانند خدمات ایمن و مطمئن را ارائه دهند مانند مرکز کنترل ترافیک هوایی و یا مرکز کنترل خطوط ریلی. سازمان صدا و سیما نیز نیاز به تیم و تجهیزات فناوری اطلاعات نیاز دارد تا بتواند محتوای با کیفیت را بسازد و با نهایت سرعت آن را در اختیار بینندگان قرار دهد. و این لیست می‌تواند به همین منوال ادامه داشته باشد.

فناوری اطلاعات از اهمیت بالایی برخوردار است و این واقعیت تا مدت‌ها تغییر نخواهد کرد. شرکت‌هایی هم که به مزیت‌های این حوزه نیاز دارند باید افرادی را برای طراحی و مدیریت این بخش در نظر بگیرند و اینجا جایی است که متخصصان فناوری اطلاعات وارد صحنه می‌شوند.

همراه آی تی توانا باشید.

محمد حاجی‌آبادی هستم، کارشناس رشته کامپیوتر و علاقه‌مند به حوزه فناوری اطلاعات و شبکه‌های کامپیوتری.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.